10 Eylül 2010, 10:41:55 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: The Theory and Practice of Guppy Breeding ve Guppy Color Bible kitaplarının yazarı yaşayan efsane
Philip Shaddock ve Ünlü Türk lepistes üstadı , W.G.A. lepistes jürisi, Gülmez Guppy'nin sahibi
Ömer Gülmez  sorularımızı yanıtlamak  üzere forumumuzu onurlandırmışlardır.

FORUM   Yardım Biz Kimiz Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Balık İthalatında Paketlemede Kullanılan Bazı Yöntemler  (Okunma Sayısı 338 defa)
admin
Forum İşçisi
*

Üye No : 1
     Konu : 110      Mesaj : 165

« : 12 Kasım 2009, 18:43:15 »

Paketlemede pratikte 3 metod vardir.

1) Aşırı dusuk su sıcaklığı metodu:

Bu yöntemi genellikle Çin, JAPON balıklarinin paketlenmesinde kullanir. Cunku dusuk isida paketlenen baliklarin torbalarinda erimis oksijen miktari maksimum seviyededir... Ama balik, ulastigi yerdeki mevsimsel sicakliga (Yogun paketlemeden kaynaklana asiri karbondioksitin suyun pH derecesindeki etkisini hesaba katmazsak) ayak uyduramaz. Hele ki, bu konuda son derece yetersiz akvaryumcularin bunu ayarlama sansi sifir da degil, eksi sifirdir...:crying:

2) MS222 Metodu:

Bu madde bir anestezik maddedir. Paketlemelerde, baligi uyusturup fazla solumamasini saglayan bir maddedir. Bu sayede, paketlenen bir miktar suda ki amonyak ve oksijen dengede tutulur ve balik sag olarak hedefe ulasir...

Ama bu madde, tum dunyaca yasaklanmis bir maddedir ve baligin karacigerini ve beynini tahrip eder. Balik, son alici olan amatore sag olarak ulassa bile, yasama sansi yoktur. Kisa bir sure icinde (herhangi bir nedenle) olmesi kacinilmazdir...

3) Omega metodu:

Bu metodla, baligin kani icersine extra oksijen verilir. Bu sayede balik bir miktar "Uyku hali" yasar (Aynen, oksijenin yuksek seviyede oldugu DAGLIK bolgelerde, insanlarin uyuma istegi gibi) ama bu yontemin, baligin daha sonraki yasantisina en ufak bir etkisi olmaz. (Not: Bu yontem pahalidir..)

PEKI SIZ OLSANIZ, BU 3 PAKETLEME SISTEMINDEN HANGISINI TERCIH EDERSINIZ?

Tabii ki 3. yontemi degil mi? Ama Turkiye ithalatcilarindan sadece birisi, bu yontemi kendince uygun gormustur. Digerleri ise ticaretlerini,

OLEN BALIK USTUNE KURMUSTUR...!

Onlara gore, "Balik kisa surede olmelidir" ki, musteri olenin yerine balik alsin.:crying: Ama bu kafada olanlar bilmezler ki, bu bir HOBIDIR ve insan oglu basarili oldugu surece hobisine devam eder.

Kaynak:Kayhan bey(eski tüfek)
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2010, 21:43:24 Gönderen: b_altiparmak » Kayıtlı

Forum İşçisi
nakzoozkan
*

Üye No : 142
     Konu : 2      Mesaj : 26

Balık Sever Haylaz

« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2010, 21:14:36 »

Teşekkürler bilgiler için. Burdan anladığım kadarıyla balıklarımın ölmesinin %70 suçlusu ithal edenler.Peki bu 3. yöntemle Türkiye'ye hiç balık gelmiyor mu?Eğer böyle balıklar geliyorsa nerede bulabiliriz? Çünkü akvaryumcudan örneğin 3 balık alıyorum 2 tanesi ölüyor.Artık bende bıktım :S

Özkan ÇINAR
Avcılar/İSTANBUL

Ucuzdan bitki satmak isteyenler her zaman için mesaj gönderebilirler.
Portnoy
*

Üye No : 69
     Konu : 18      Mesaj : 96

Portnoy | paradox1717@msn.com

« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2010, 23:01:46 »

En güzeli aslında hobicilerden almak ..3.Yöntem çok geçerli bir yöntem gibi gözüküyor ama şuan da yaşadığımız Dünya'da herkes para derdine düşmüş..

Oğuzhan BAL
ÇANAKKALE / Merkez

''AKVARİSTLİK ANLATILMAZ , YAŞANIR ''
80x30x30  Kurulum Aşamasında
1 Yaşında Alman Çoban Köpeği
nakzoozkan
*

Üye No : 142
     Konu : 2      Mesaj : 26

Balık Sever Haylaz

« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2010, 00:05:51 »

Avcılar'da tanıdığım lepistes alabileceğim bir hobici olmadığından akvaryumcuların eline düştüm.Bilirsiniz akvaryumcuların %90 sizi para yönünden sömürmeye çalışıyor.Şu an alışveriş yaptığım akvaryumcu gayet ilgili ve bu işten anlıyor ama balıkları hiç sağlıklı değil.O da şu 2. yöntemi kullanıyor galiba.Çünkü balıkları Almanya'dan geliyormuş vede hepsi baygın oluyormuş bahsettiği kadar.

Özkan ÇINAR
Avcılar/İSTANBUL

Ucuzdan bitki satmak isteyenler her zaman için mesaj gönderebilirler.
shark035
*

Üye No : 105
     Konu : 18      Mesaj : 247

« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2010, 01:15:56 »

Onlara gore, "Balik kisa surede olmelidir" ki, musteri olenin yerine balik alsin.:crying: Ama bu kafada olanlar bilmezler ki, bu bir HOBIDIR ve insan oglu basarili oldugu surece hobisine devam eder.

Kaynak:Kayhan bey(eski tüfek)

ben sanırım hep bu kısıma rastlıyorum Kahkaha

Mustafa Cankaya
100 lt yavru 40 lt canlı doğuran
yakamoz-ga
*

Üye No : 33
     Konu : 35      Mesaj : 507

« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2010, 01:21:30 »

Benim yöntemimden bahsedeyim.Bu güne kadarda sorun yaşamadım.
350ml lik şişelerde 3 er yada 2 şer balık koyup kendi akvaryum suyundan strafor koli içinde gazeteye sarılmış birde karton ambalaj içine konulmuş olarak  hedef tam isabet:) Gülümseme Gülümseme
Unuttum söylemeyi Barış Beyin uygulamasınıda ekledim bundan sonra 2 gün aç bırakmak.

Arif ÇINAR
İZMİR/BUCA
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur...
karsahini
*

Üye No : 31
     Konu : 27      Mesaj : 1009

Lepistes sevdalısı

« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2010, 12:31:25 »

Barış,
alıntı yaptığın eski tüfek Kayhan ağabeyi şahsen tanırım,kendisi Bakırköy'ün ilk bilinçli akvaryumcusuydu,lise yıllarımda dükkanına sık sık uğrardım.Türkiye'de tuzlu su akvaryumlarını ilk getirenlerdendir ve önemli işlere imza atmıştır.Şu an Tayvan yada Tayland'da sanıyorum orada üretim yapıyor.Kendisine ulaşır ve forumumuza üye yapabiirsek çok katkısı olur.
Goldpisces bizim balıkları hangi metodla yollayacak peki?

Murat Biçer
Üsküdar \ İstanbul

Hybrid Endler,Albino Full Platinum,
Albino Full Red
Barış Er
*

Üye No : 3
     Konu : 257      Mesaj : 2057

Guppy Breeder

« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2010, 12:47:08 »

Kayhan Bey Tayland'da bildiğim kadarıyla. Keşke aramıza katılsa bizlere çok fazla katkısı olacaktır.

Balıklar ümit ederim ki 3. yolla gelir. Seçici üretim yapıp sonra ucuz yöntemlerle blık yollamak tezat gibi geliyor bana . Ama tabiki sormakta gerekli.

İmzanıza isim soyisim giriniz
Soru sormaktan konu açmaktan çekinmeyiniz.
Bugün su değişimi yaptınız mı?
TROPHEUS
*

Üye No : 736
     Konu : 0      Mesaj : 47

« Yanıtla #8 : 08 Mart 2010, 00:13:37 »

Valla benim balıkçılardan duyduğum yöntem 2.yöntemi kullanıyorlar.Hatta paketlemeden önce 3-4gün aç bırakıyorlar.Direk balıkçının kendisi anlattı.Singapurdan getiriyor balıkları.

İrfan BÜKER
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Akvaryumtoplist
Reklam vermek için Tıklayınız Reklam vermek için Tıklayınız
Bu Sayfa 0.594 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu