10 Eylül 2010, 10:35:29 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Kayıt esnasında gerçek mail adresleri kullanmalısınız.Aktivasyon kaydı size dönen mailden tamamlanmaktadır.Sorunlarınızın çözümü için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap mail adresine  e-posta çekip bilgilendirme yapabilirsiniz.
Lepistes Fun Kulübü

Kayıttaki sorunlar giderilmiştir.

FORUM   Yardım Biz Kimiz Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: akvaryum kapasitesi...  (Okunma Sayısı 275 defa)
aksoyceyhun
*

Üye No : 547
     Konu : 1      Mesaj : 6

« : 19 Şubat 2010, 15:55:32 »

arkadaşlar bende uzun zamandır balık besliyorum ilk lepistesle başlamıştım tekrar dönüş yaptım 50 cm bir akvaryum kurdum ilk yavrularımı sorunsuz büyüttüm yavru almaya devam ediyorum yalnız adet konusunda takıldım acaba büyütsemmi bu 50cm akvaryumda kaç adet besleye bilirim çünki alanları üredikce daralıcak akvaryumcuya sordum 50adet damızlık beslenir dedi ama tabi benim yavrulu büyüklü napayım sizce büyüteyimmi akvaryumu.....

CEYHUN AKSOY
grkn_
*

Üye No : 98
     Konu : 25      Mesaj : 221

« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2010, 16:13:46 »

Merhabalar imza kısmına ad soyad bilgilerinizi girerseniz size hitabımız daha kolay olur.Bir kere akvaryumcunun dediğine kulak asmayın 50 cm akvaryumda 50 balık değil 250 balıkta beslersiniz ama nasıl ? Eğer kayıpsız sağlıklı balıklar besleyip güzel canlı renkler görmek istiyorsanız akvaryumunuzda balık sayınıza dikkat edin begendiğiniz balıkları ayırın beğenmediklerinizi akvaryumcuya yada hobicilere verin yada satın .Eğer büyütebilme şansınız varsa tankınızı büyütün ama yoksa eleme yapın dediğim gibi birde ne kadar büyütürseniz büyütün akvaryumunuzu balıklarınız gene çoğalacaktır o yüzden belli bi adetten sonra nüfus kontrolü sağlamaya çalışın .

Saygılar,

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
German White Tuxedo Merah
Albino German White Tuxedo Merah
bioaykut
*

Üye No : 151
     Konu : 77      Mesaj : 751

« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2010, 16:54:05 »

Ceyhun Bey,
Bir tankta besleyebileceğiniz lepistes sayısı genel olarak tank hacminin yarısı şeklinde tavsiye edilir. Öncelikle tankınızın hacmini [(en x boy x yükseklik)/1000] belirleyin. Bu sayının üstünde de balık koyabilirsiniz ama çok da sağlıklı olmaz.
Sağlıklı balıklar...
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2010, 17:06:45 Gönderen: bioaykut » Kayıtlı

İnsan kalbinin gözü miyoptur; uzağı göremez...
cembjkli
*

Üye No : 489
     Konu : 0      Mesaj : 12

« Yanıtla #3 : 07 Mart 2010, 18:08:26 »

Ceyhun bey ilk başlarda bnm 65 cmlik akvaryumum da (40 lt) 75 yavru vardı ilk başlarda yavrular büyüyordu ama sayı çoğaldıkça yavrular çok geç büyümeye başladı akvaryumu büyütmniz size çok yara sağlar ve Gürkan beyin güzel olan türleri ayırın sözüne de uymanızı öneririm çünkü iyi ırklarla üretim yaparsanız hem zevk alırsınız hemde satışta kolay olur.

Emre Cem ÇELİK
105 lt bitkili tank 25-20-10 lt lik yavru tankları
Big Ron
*

Üye No : 594
     ADI-SOYADI:ANIL ŞEKER
     Konu : 3      Mesaj : 204

« Yanıtla #4 : 07 Mart 2010, 23:21:06 »

Yada küçük bir akvaryuma erkekleri koyarsınız böylece rengarenk bir akvaryumunuz olur üstelik doğumlarıda durdurmuş olursunuz.. Gülümseme

Anıl Şeker
yıl_dız
Üye Bilgileri
Forum Üyesi
*

Üye No : 751
     ADI-SOYADI:mehmet yıldız
     Konu : 0      Mesaj : 1

« Yanıtla #5 : 10 Mart 2010, 17:22:53 »

öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum.Bende bir çok balık türü besledikten sonra leptisese dönüş yaptım 50-25-35 bir akvaryum kurdum banada yardımcı olursanız sevinirim.Kaç leptises koyabilirim önerebileceğiniz türler varmı?su kimyası nasıl olmalı bilgilerinizle beni aydınlatınırsanız sevinirim.

LEPTİSESLERİM
yakamoz-ga
*

Üye No : 33
     Konu : 35      Mesaj : 507

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2010, 18:00:58 »

öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum.Bende bir çok balık türü besledikten sonra leptisese dönüş yaptım 50-25-35 bir akvaryum kurdum banada yardımcı olursanız sevinirim.Kaç leptises koyabilirim önerebileceğiniz türler varmı?su kimyası nasıl olmalı bilgilerinizle beni aydınlatınırsanız sevinirim.
Bence 15-20 balık yeter.

Arif ÇINAR
İZMİR/BUCA
Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Akvaryumtoplist
Reklam vermek için Tıklayınız Reklam vermek için Tıklayınız
Bu Sayfa 0.525 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu